Opskrifter fra fællesspisning/arrangementer

Leas Brownie

Her er opskriften på min Brownie.
 
200 g margarine
360 g sukker
4 tsk. vanillesukker
4 æg
100 g mel
40 g kakao
200 g hakkede hasselnødder  (jeg bruger Walnødder)
 
Rør det hele sammen og ned i en lille form - 200 grader i ovnen ca. 15 minutter.
Hvis du ikke vil have den så klæg (klister agtig) så er det 25 min.
 
Held og lykke med kagen. Pas på den er stærkt vanedannende

Efterlysning

Hej alle

Vi savner nogle opskrifter fra vores fællesspisninger, kan nævne Flyvende Jacob, Annis gode kager (gælder begge Annier), Svensk smørgåstærte, gryderetter m.v.

Med venlig hilsen

Bente

Formkage med æbler

Formkage med æbler:

150 g smør/margarine

3 dl sukker

3 æg

200 g mel ( ca. 3½ dl )

1 tsk bagepulver

3-4 syrlige æbler

4 tsk sukker

2 tsk kanel

8-10 mandler i strimler

 

Formen: rund, lav 1½ l

Bagning: ca. 170 grader, ca. 1 time

 

Blødgør fedtstoffet og rør det godt med sukkeret. Tilsæt æg – et ad gangen – og rør dejen let og luftig.

Sigt mel og bagepulver ned i dejen og bland det i.

Hæld dejen i en smurt form.

Skræl æblerne og skær hvert æble i 6-8 bådformede stykker. Bland sukker og kanel og vend æblestykkerne heri, før de stikkes ned i dejen. Drys resten af kanelsukkeret og evt. mandelstrimler over kagen.

Bag på nederste ribbe i ovnen.

Cheesekake

Her er et foto af Vivis cheesekake.

Den er fra FEMINA nr. 27/2010

Da jeg ikke lige har mulighed for at skrive teksten ind, vil jeg gerne være behjælpelig med en kopi.

Giv mig besked så skal jeg sørge for det.

Med venlig hilsen

Bente

Bodils boller

Min nabo laver verdens dejligste boller den opskrift vil jeg gerne dele med jer.

2 æg
3 spk. sukker

piskes sammen

75 g magrine el. smør lunes med
2 1/2 dl mælk

gær 50 g opløses i mælken og fedstoffet.

Vædsken hældes i æggemassen og 500 - 600 g mel røres i.

Dejen er lind.

Æltes og hæver i 30 min.

Formes til boller og hæver 30 min.

Pensles med æg.

Bages på øverste ribbe i oven på 250 g i 7 - 8 min.

Pas på de bliver hurtigt mørke.  Kan sættes på næstøverste ribbe i stedet.

Kirstens kage - fra Gåsaquilternes besøg

Lagkage i bradepande med nøddemarengs.

 

125 g smør

75 g sukker (1dl)

2 æggeblommer

100 g mel (1½ dl)

1 dl mælk

1 tsk. Bagepulver

 

Marengs:

2 æggehvider

125 g sukker (1½ dl)

1 tsk. vanillesukker

100 g hakkede nøddekerner

 

Fyld:

2½ dl fløde

 

Bradepande 30 x 50 cm.

 

Rør smør og sukker blødt, rør æggeblommer i, en ad gangen.

Bland mel og bagepulver og rør det i skiftevis med mælken.

Dæk bradepanden med bagepapir og fordel dejen tyndt herover.

 

Pisk hviderne til marengsmassen stive og tilsæt sukker og vanillesukker. Fordel massen oven på dejen og drys de hakkede nødder over.

 

Bag kagen ved 175 g i ca. 25 min. Lad den afkøle og skær den i 2 lige store dele.

 

Pisk fløden og fordel skummet over den ene halvdel. Læg den anden oven på og server straks.

(Hvis den står for længe bliver den mellemste marengs blød.)

 

Kan også lægges sammen med smørcreme med kaffesmag. Det havde jeg gjort til vores besøg af Gåsaquilterne. Så smager den som fragilte og evt. kan fryses.

 

Smørcreme:

125 g smør, 50 g flormelis, 3 spsk meget stærk kaffe (jeg bruger pulverkaffe)

 

Æbleskiver

På opfordring kommer her opskriften på æbleskiver:

6 æg
6 spk. sukker
2 tsk. vanilliesukker
500 g mel
1/2 tsk. bagepulver
1 l kærnemælk
1/2 tsk. salt

evt. revent skal af en citron



Æggehviderne piskes stive.

Æggeblommer piskes med sukker og vanilliesukker.

Mel, bagepulver kommes i æggemassen med 1 l kærnemæk og piskes sammen.

Vend de piskede æggehvider i massen.

Bages i æbleskivepande. Vedes til de bliver jævnt gyldenbrune.

Fedstof til bagning, der kan bruges palmin men jeg bruger smeltet magarine. Lad magarinen smelte og lad den bundfalde. Jeg bruger kun fedtet fra øverste lag, når det hvide bundfald begynder at komme frem smides dette væk.

Kan laves dagen i forvejen og varmes i ovn (tildækket med staniol) på ca. 200 gr. i 20 min.

God fornøjelse og glædelig jul.

Hüttemeyers brune kager fra TV2

Den legendariske Kirsten Hüttemeyer havde for år tilbage et madprogram på TV2, det var her skåneærmerne kom i brug. I den anledning var der nogle brunkager som hun bagte som jeg synes er fantastiske idet alle tingene skal i på en gang.

Her kommer opskriften:

Ca. 200 stk.

200 g sukker
200 g smør - brug rigtig smør - Kærgården duer ikke
1 dl sirup
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt nelliker
3 tsk. stødt kanel

300 - 325 g mel
1 strøget tsk. natron
100 - 125 g mandler (hakket - skal ikke smuttes) Hvis man har en lille elektrisk hakker er det super - de skal ikke være for grove.

Smør, sukker,sirup og krydderier røres sammen (brug gerne håndmixer med dejkroge eller en køkkenmaskine) Smørret skal være blødt. Mel, natron og hakkede mandler røres i, hold lidt mel tilbage. Dejen æltes med det ekstra mel og formes til 2 ruller ca. 5 cm tykke. Lægges på spækbrædt og stilles koldt ca. 4 - 5 timer. Skæres i tynde skiver og bages midt i oven ved 200 gr. i ca. 5 min. Ved bagning i varmluftovn ca. 5 -6 min ved 175 grader.

Den ubagte dej kan holde sig ca. en uge i køleskab.

Dejen kan også fryses og tages ud når den skal bruges.

Glædelig jul.

Foto kommer snarest.

Overskrift 1

Ølkage fra Gitte


Hermed opskrift på ølkagen:


 
ØLKAGE


500 g mørk farin

1 flaske hvidtøl

1 topteskefuld stødt kanel

1 topteskefuld stødt nellike

1 topteskefuld stødt ingefær

1 strøget teskefuld natron

500 g mel

Blandes i nævnte orden.
Røres let sammen med en ske.
Fyldes i en smurt, raspdrysset form -  (jeg bruger bagepapir i formen i stedet).
Bages på nederste rille i ca. 1 1/4 time ved 175 - 185 grader.
Skæres i skiver og nydes med smør.

God fornøjelse



Glædelig jul og godt nytår - vi ses.


Hilsen Gitte

Monas Specier

Mona’s søde specier

 

500 g      Mel

300 g      Smør

150 g      Sukker

250 g      Brun farin

    2       Æg

100 g      Hakket nødder

            (50 g mandler og 50 g hasselnødder)

100 g      Hakket chokolade

    3 tsk  Natron

 

Smør og Æg skal have stuetemperatur.

 

Mel og Natron blandes.

 

Sukker + Brunfarin blandes i.

 

Smør smuldres i. (Skal ligne revet ost.)

 

Nødder og chokolade blandes i.

 

Samles med Æggene til en ensartet dej.

 

Du kan også godt blande det hele i en røremaskine, men så skal du først blande nødder og chokolade i til sidst.

 

Deles i 4 kugler og rulles ud i ca. 30cm lange pølser. Lægges i køleskabet eller fryser. Tages ud og bages når man har lyst.

 

Skæres i ca. 3-5mm tykke skiver og bages ved 200 grader midterste rille i ca. 5,30 min. IKKE varmluft.

 

Vær opmærksom på at bagetiden kan variere efter oven, tykkelsen på dine skiver og på hvor længe ovnen har været i brug.

 

Der skal holdes øje med kagerne, da de hurtigt bliver sorte. Det kan tage få sekunder.

 

Vær så god og spis

 

Mona Lindgreen

Flyvende Jacob

Her er linket

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=20055&Flyvende%20Jacob

Marker tesksen og kopier den.

Knækbrød

Super lækre knækbrød

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 1/2 tsk. salt
1 dl olie
2 dl vand

Havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, hvedemel, bagepulver og salt røres sammen. Tilsæt olie og vand og rør ud til en jævn dej. Dejen er lidt lind.
Dejen deles i i 2 -3 lige store portioner. De rulles ud mellem to stykker bagepapir og lægges på en bageplade. (Rul kun fremad og vend papiret efterhånden så undgår du huller i dejen og folder.)  Rul så tyndt ud som muligt. Skær dejen i
firkanter med en kniv eller en pizzaskærer og bag knækbrødene ca. 15 min ved 200 gr. Ved varmluftovn ca 20 min. ved 180 gr.

Pas på de ikke bliver mørke så bliver de bitre.

God fornøjelse.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.06 | 10:06

I ønskes alle en dejlig varm og lang sommer

...
03.06 | 12:31

En fin tur til Korsør , uha så meget fint stof m.m., dejlig frokost, det kan man godt gentage🌹👍

...
16.04 | 11:38

Turen koster 225 kr incl frokost

...
16.04 | 11:36

Hej . Husk lige at sommerturen til Kreativt Midsommermarked i Korsør er flyttet til lørdag den 2-6-18,afgang kl. 10 og forventet hjemkomst ca kl. 17.

...
Du kan lide denne side